Free Shipping over 130 € for EU countries . Nakupujte tu

Cestovanie

Vianočné trhy v Európe: Cesta za sviatočným kúzlom

S blížiacim sa koncom roka sa európske metropole menia na zimnú krajinu zázrakov a očarujúce vianočné trhy lákajú cestovateľov, aby zažili pravú atmosféru tohto obdobia. Od veľkolepých bulvárov Viedne až po dláždené námestie Prahy - európske vianočné trhy ponúkajú jedinečnú zmes kultúrnych tradícií, kulinárskych špecialít a ručne vyrábaných pokladov 

Vybrali sme tie najkrajšie vianočné trhy. Vydajte sa s nami na čarovnú cestu.

Viedeň, Rakúsko

Viedeň, Rakúsko

Symfónia tradície

Tradícia vianočných trhov vo Viedni siaha až do 13. storočia a dnes sa mesto môže pochváliť viac ako 20 očarujúcimi trhmi roztrúsenými po historických uliciach. Najväčší a najznámejší trh Christkindlmarkt, ktorý sa nachádza pred budovou Rathaus, musí navštíviť každý vianočný nadšenec. Trh s trblietavými svetlami, tradičnými drevenými stánkami a vôňou čerstvo upečeného pečiva vyžaruje jedinečné a nadčasové čaro.

Praha, Česká republika

Magická rozprávka

Staromestské námestie v Prahe ožíva každý rok očarujúcim vianočným trhom na Staroměstském náměstí, ktorý je skutočne magickým miestom. Drevené stánky zdobené tradičnými ozdobami a svetielkami ponúkajú ručne vyrábané darčeky a miestne pochúťky. Vzduch vonia ako čerstvo upečené gaštany a námestím sa rozliehajú zvuky tradičných kolied, ktoré vytvárajú čarovnú atmosféru pražskej rozprávky.

Praha, Česká republika

Tallin, Estónsko

Tallin, Estónsko

Útulný vianočný zážitok

Pripravte sa na jeden z najkrajších trhov Európy, keď sa budete túlať po očarujúcich stánkoch v Talline, ktoré sú preplnené ručne vyrobenými pokladmi a chutnými dobrotami. Vychutnajte si pikantné špeciality estónskej kuchyne spolu s pohárom vareného vína. Zažijete bohaté kultúrne dedičstvo Estónska, ktoré ožíva pri podmanivých ľudových hudobných a tanečných vystúpeniach.

Kolín nad Rýnom, Nemecko

Zimná krajina zázrakov s moderným nádychom

Vychutnajte si bohaté chute tohto regiónu a doprajte si šálku teplého Glühweinu, korenené perníčky alebo pikantný bratwurst. Počas prechádzky po trhoch sa vzduchom rozliehajú očarujúce melódie vianočných kolied, ktoré vytvárajú čarovný a nezabudnuteľný zážitok. Ak máte chuť na niečo tradičnejšie, obujte si korčule a vydajte sa na vonkajšie klzisko na námestí Heumarkt.

Kolín nad Rýnom, Nemecko

gdansk, Poľsko

Gdansk, Poľsko

Poklad na pobreží Baltského mora

Prejdite sa atmosférickým Targom Węglowym alebo Uhlíkovým trhom a objavte teplo a čaro poľských vianočných tradícií. Ochutnajte pohár grzanca, koreneného vareného vína, alebo si vychutnajte bohatú chuť žureka, kyslej ražnej polievky, ktorá sa tradične podáva počas vianočného obdobia. Ponorte sa do autentického ducha poľských vianočných tradícií uprostred blikajúcich svetiel a sviatočnej nálady.

Obrázky: Getty Images